Helicoptervlucht - Reisverslag uit Alicedale, Zuid-Afrika van Niek Halteren - WaarBenJij.nu Helicoptervlucht - Reisverslag uit Alicedale, Zuid-Afrika van Niek Halteren - WaarBenJij.nu

Helicoptervlucht

Door: Niek van Halteren

Blijf op de hoogte en volg Niek

15 Maart 2007 | Zuid-Afrika, Alicedale

Hallo allemaal,

weer een berichtje vanuit het geweldige Zuid-Afrika. Ik heb vandaag een super dag gehad. We gingen kijken hoe dieren werden gevangen in een natuur reservaat om overgeplaatst te worden. Dit doen ze met een helicopter, die vliegt dan achter de dieren aan om ze op te jagen. En er mocht 1 persoon van de groep mee, en dat was ik geworden!!! Het was kort maar wel erg gaaf.

De foto's kan ik er nu niet opzetten, want ik heb geen camera bij me, maar het komt nog wel.

Afgelopen weekend zijn we naar Hogsback gereden, dat ligt ong 200km ten noorden van Alicedale. Hier hebben we heel mooi ge-hiked. We zijn onderweg een geweldige waterval tegen gekomen, het was echt super. De dag erna wilden we nog een mooie hike maken, dus we dachten, laten we de auto pakken en naar de voet van de berg rijden om daar vervolgens verder te lopen. Maar halverwege de bergweg hoorden we nogal gebonk. Dit was de uitlaat die midden onder de auto was afgebroken. Erg fijn in de middle of nowhere. Maar we hebben een constructie bedacht met een tak dat de uitlaat niet op de grond hing en hebben het laten maken in Hogsback. Maar het is elke keer wat met die autp's.

Aankomend weekend gaan we naar Port Elizabeth, hier gaan we winkelen en op het strand liggen. Misschien kunnen we weer surfen! We gaan ook tenten kopen,want over een week gaan we naar de Kalahari, dit is helemaal in het noord westen van Z.A. Hier blijven we met de hele groep 11 dagen en het schijnt een geweldig nationaal park te zijn.

Ik ben nu ook aan het uitzoeken wat ik ga doen in de 2 weken dat ik vrij heb over 5 weken. Misschien ga ik een ticket kopen om naar Zambia te gaan, het schijnt daar heel mooi te zijn. Ik moet alleen nog kijken wat de kosten zijn.

Nou ik ga even naar de Campus om te douchen en dan ga ik weer terug om lekker piano te spelen en te zingen met de hele groep. Dit doen we ongeveer 1 keer in de week en het is heel gezellig. De hotelgasten vinden het ook erg leuk.

Veel liefs vanuit Zuid Afrika,

Niek

• 15 Maart 2007 - 17:51

ELISE:

Whaaa hhaah ik ben de eerste.. Leuk hoor ff op msn.. Groeten aan roel kussies van hier

• 15 Maart 2007 - 18:15

Oma En Opa:

En zo maak je wat mee aan de andere kant van de wereld. Dus je hebt nog steeds geen heimwee naar ons. Huur een fatsoenlijke auto zodat je niet steeds trammelant hebt. We denken dat je tijd te kort komt. Leer je eigenlijk ook nog wat, het lijkt vanuit hier dat je alleen maar vakantie aan het vieren bent. We gunnen je allemaal van harte. Met ons gaat het goed, de zomer is in het land, maar voor volgende week worden er weer sneeuwbuien voorspeld, Maart roert zijn staart. Veel groeten en kusjes van je liefhebbende Oma en Opa. Dag Niek.

• 15 Maart 2007 - 19:12

Marian Van Halteren:

Nou Niek. Het klinkt allemaal geweldig. Het is toch prachtig om op deze manier iets van Zuid Afrika te zien. Ik ben ook benieuwd naar de nieuwe foto's. Wel mazzel dat jij in de helicopter mee mocht. Nog veel plezier en ik hou de site in de gaten voor de foto's. Groeten van Marian

• 15 Maart 2007 - 19:38

Hilde:

He ex groepsgenoot! Leuk hoor al je verhalen! En dat bungeejumpen leek me echt super! Wel eng! Nou, geniet ervan en groetjes maar weer!

• 15 Maart 2007 - 19:52

Marjet:

Ben je een xtje online, ben ik er niet!;) Maar een heel leuk verhaal Niekje! Wat gaaf, een helicoptervlucht!! Ik heb net ff gewinkeld met Anniek! Ga maar lekker piano spelen!
    Dikke knuffel!

• 15 Maart 2007 - 21:03

Wendy:

heey niek

Leuk gezellig zingen met de hele groep:) met jou aant roer:) je hbt het goed naar je zin, goed bezig:)

Geniet er van en ben benieuwd naar de rest van je belevenissen

Liefs wendy

• 16 Maart 2007 - 06:28

Ron.v.H.:

Zo voelen wij ons ook hier in Nederland, opgejaagd!! Het is net alsof elke dag een helicopter achter ons aan vliegt. S'morgens wakker worden-douchen-file-werken-e-mails bekijken, mobieltje gaat-vergadering-conflict met collega-file-te laat thuis-eten koud!!etc-etc.Daarom was ik maar student op de hogere hotelschool. lekker relaxen in zuid-afrika-piano spelen-bier drinken en heel veel fun maken. Niek probeer dit zo lang mogelijk vol te houden!! Want voor je het weet krijg jij ook een helicopter achter je aan.

• 16 Maart 2007 - 10:04

Sas:

Had je het weer voor elkaar?! :) Echt heel relax voor je dat er een piano is en dat mensen meezingen! Kan je lekker je ei kwijt. Dagdag

• 17 Maart 2007 - 15:33

Papa:

Hoi Niek,
    Had jij even mazzel met die helicoptervlucht. Leuk om te lezen. Je blijft nog steeds geweldige ervaringen opdoen. Ik ben vanmorgen om 4 uur opgestaan en om 06.30 uur vertrokken uit Madrid. Om 11.30 uur was ik weer thuis in het bewolkte Nederland. Ik hoop dat je veel plezier hebt in de Kalahari.
    Liefs papa

• 17 Maart 2007 - 17:40

Anniek:

He niek!
    dat klinkt allemaal heerlijk zeg..!! even een helicoptervluchtje, lekker muziek maken en relaxen.....
    dat wil ik ook wel..! :D

geniet er van!

Liefs anniek

• 18 Maart 2007 - 14:45

Karlien:

Hej Niek!
    Ik heb niets meer te zeggen dan: GEWELDIG!
    Vind het heel interessant om je verhalen te volgen en foto's te zien. Dus blijf vooral zo doorgaan!
    Groetjes Karlien

• 18 Maart 2007 - 15:19

Mirjam:

Veel liefs terug vanuit een koud Nederland!

• 20 Maart 2007 - 19:37

Jaap:

Hoi Niek,

Ben best wel jaloers, wat doe jij toch een leuke activiteiten en wat zie je veel. Zware studie, heb best wel medelijden. Hier is het koud en nat, maar ik heb Grolsch en jij niet.

Groeten Jaap

• 02 April 2007 - 20:51

Mandy Van H.:

Niek,

Misschien dat je de mentaliteit al aardig overneemt.. maar de familie van Halteren wacht met smart op nieuwe verhalen..!!
    Verder lekker blijven genieten natuurlijk..!

Kus mij