Skien, feesten, chillen..........owja en werken!
Door: Niek van Halteren
Blijf op de hoogte en volg Niek
14 December 2007 | Verenigde Staten, Avon
Hallo allemaal,
zoals jullie in de titel kunnen lezen vermaak ik me hier wel. Ik ben net terug van mijn tweede keer gratis racen op een sneeuwscooter. Was echt heel erg gaaf. Door halve meter diepe sneeuw en snelheden bereiken van wel 70 mijl per uur (110km per uur). Dit soort activiteiten worden aangeboden, zodat wij het vervolgens aan de gasten kunnen aanbevelen. Gisteren zijn we uit eten geweest in een van de duurste restaurants in dit gebied. Dit was natuurlijk ook gratis, de kreeft en biefstuk smaakte daarom extra lekker!!
Werken valt tot nu toe nog tegen, het is over het algemeen veel operationeel werk, daar wordt je op een gegeven moment ook wel simpel van. Maar ik werk 4 dagen van 10 uur, dus dat is te overzien.
Wat de omgeving betreft is het hier geweldig, er is nu in een week meer dan een meter sneeuw gevallen, dus dat was geweldig skien! ik heb inmiddels al 13 skidagen erop zitten. De plaatsjes zijn niet zo gezellig als de oostenrijkse skidorpjes met apres ski. Daar doen ze hier namelijk niet aan, maar wij natuurlijk wel!
Winkelen is hier ook erg leuk, aangezien alles bijna 3 keer zo goedkoop is als in Nederland, dus ik heb al flink inkopen gedaan!
Vanaf nu wordt het erg druk hier met toeristen en komen dus ook een aantal artiesten, waaronder de Gipsy Kings, Beach Boys, B.B King, Art Garfunkel, Temptations etc..Dus ik heb al wat kaartjes geregeld!
Ik hoop dat ik met de foto's een beetje een indruk kan geven over hoe ik hier woon. Het is namelijk echt geweldig, al helemaal omdat het zo totaal anders is als Zuid-Afrika. Al moet ik wel wennen aan de cultuur. Amerikanen zijn nep, daar is alles mee gezegd. De mensen die verblijven in de appartementen/huizen van Vail Resorts zijn helemaal wereldvreemd. Als je 100dollar betaald om je auto te laten wassen en Televisies weggeeft omdat ze 'al' een jaar oud zijn, weet je volgens mij niet hoe het er in de rest van de wereld er aantoe gaat. Maar ik klaag niet want ik kreeg de TV..haha.
Ik ga even avondeten klaarmaken en dan leren voor mijn rijbewijs. Ik moet namelijk een amerikaans rijbewijs halen om in Vail Resorts auto's te mogen rijden.
Nog bedankt voor jullie berichtjes!!
Groetjes Niek
Nog bedankt voor jullie berichtjes!!
Groetjes Niek
14 December 2007 - 05:35
Ron.v.H.:
Beste Niek, leuk om te lezen dat je het naar je zin hebt daar in het koude Amerika! En zoals je ziet ik ben weer de eerste he!! Jammer alleen dat ze niet aan apres ski doen, dus ik hoef ook geen Ski hutten c.d's op te sturen? Of een lekkere Obstler hebben ze zoiets wel? Anders kom je de dag toch niet door.
Nou Niek blijf genieten, want de sneeuw in Oostenrijk is nu ook top, dus dat scheelt ons 8 uur vliegen en ze hebben apres ski!! En het allerbelangrijkste je kunt jodelend naar je hotel toe lopen.
Daaaaaaaaaag, -
14 December 2007 - 07:07
Mandy Van H.:
En ik ben lekker als 2e.!! Ziet er weer super uit wat je daar allemaal doet.. Straks kan je ook wel meedoen aan die skiwedstrijden aangezien je er al 13 skidagen op hebt zitten...
Denk je ook een beetje aan mij want ik lig nu met griep in mijn bedje :( Zielig he!
Na Niek.. have fun..
X Mij -
14 December 2007 - 07:57
Mirjam:
Hoi Niek,
leuk om van je te horen!
Ziet er allemaal gaaf uit zeg,als ik dan hier naar buiten kijk........
Veel plezier nog en doe voorzichtig!
Groetjes en liefs
Mirjam -
14 December 2007 - 09:00
Nathalie:
Hey Niek!
Inderdaad.. een totaal andere wereld dan Zuid-Afrika, maar aan de foto's te zien is deze wereld ook mooi :D! Super dat je het zo naar je zin hebt! Heel veel plezier nog!! Succes met je rijbewijs! Tot spreekse :)! Liefs Nathalie! -
14 December 2007 - 09:13
Peter:
Jaah niek,
wat gaaf om weer wat van je te horen. Helemaal leuk om ook nog een kleine foto impressie erbij te krijgen. Klinkt goed wat je daar allemaal beleefd.
Jij hebt daar lekker veel sneeuw, hier is het weer ouderwest koud aan de Johan Willem Frisostraat, helemaal wanneer j.d.v. de verwarming niet heeft verteld dat 'ie zijn best moet doen.
Echt vet dat je Herman Mayer hebt gezien. Hij was mijn grootste concurrent toen ik nog op dat niveau aan het skieen was ;) (NOT!)
Enfin.. geniet ervan... en ik spreek je snel!
Groet vanuit het kille en grijze Leeuwarden.
Peter -
14 December 2007 - 09:14
Peter:
Jaah niek,
Enfin.. geniet ervan... en ik spreek je snel!
Groet vanuit het kille en grijze Leeuwarden.
Peter -
14 December 2007 - 09:59
Papa:
Goh ik dacht als één van de eerste een mail van je te lezen. Zijn er blijkbaar genoeg mensen die dag en nacht de wacht houden om je berichten te lezen.
Leuke foto's Niek. Ik hoop dat er zoveel sneeuw blijft liggen en dat de zon vooral eind februari gaat schijnen.
Liefs papa -
14 December 2007 - 12:17
Oma En Opa:
Allemaal en alles wit, prachtige vergezichten en fijne berichten, daar worden we vrolijk van. Fijn weer wat van je te horen en zien en we zijn blij dat het je daar zo goed bevalt. Alleen dat werken en nog wel veertig uur per week, heb je daar eigenlijk ook snipperdagen?Hier gaat alles naar wens, geen sneeuw 'wel koud en kil. We sturen je verder een e.mail. Alle goeds en bedankt voor foto's en bericht. Kusjes names ons beiden, dag Niek. -
14 December 2007 - 12:20
Catja:
Dag Niek,
leuk hoor om je belevenissen zo te volgen! En ach dat die amerikanen zo heerlijk nep zijn.
dat is toch eigenlijk ook gewoon leuk !!!
Goed weekend !
groetjes van ons allevier. ABCD. -
14 December 2007 - 13:48
Marion:
Lieve Niek,
Goed om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Mooie foto's, het ziet er wel heel koud uit, brrr! Ik hoop dat je werk wat boeiender wordt als de kerstdrukte op gang komt.Ben benieuwd of je het dan bij 40 uur werken kunt houden.. Succes met het rijexamen, dan kun je mooi eens chauffeur spelen voor de rich and famous. Het zal door wel volop versierd zijn in kerstsfeer denk ik.
Hebben jullie een kerstboom in huis?
Een dikke knuffel van je moedertje -
14 December 2007 - 13:49
Marion:
p.s. : we zullen Ron eens een potje slaappillen sturen... -
14 December 2007 - 20:40
Stuker:
He Niek,
Klinkt goed allemaal! Stageplek ook leuk? lekkere nederlander ben je trouwens, als het maar gratis is;) Geniet er van!
Groeten -
15 December 2007 - 10:38
Eveline:
heeej niek,
goed om te horen dat het daar naar je zin hebt. ben wel een beetje jaloers hoor dat je kan gaan skien wanneer je wilt. heb je daar al een piano gevonden??? veel plezier nog en succes met je rijbewijs!
kuzz eef -
15 December 2007 - 14:44
Marjet:
Hoi lieve Niekje!
Wat goed dat je je rijbewijs daar hebt gehaald! Je ligt nu vast nog lekker te slapen!
Het is hier nu best wel koud..maarja natuurlijk een tropisch temperatuurtje vergeleken bij jou! -28! Ik moet er niet aan denken...
Mooie foto's hoor.. ik zie mezelf daar ook al wel van de berg af.... rollen! ;)
Veel plezier met skiën vandaag!
Heel dikke kus! -
15 December 2007 - 15:54
Sas:
Mien jong!
We kletsen gewoon weer bij via skype binnenkort :)
Hasta luego! -
16 December 2007 - 10:39
Elise:
Lieve niekje..
Erg mooie foto's.. Vandaag is het hier ook iets onder nul en ik had het al koud maar aan jou berichten te zien moet ik hier niet zeuren haha.. Alles voor zwitserland is nu rond! Moet alleen nog een trein ticket maar daar ben ik al voor naar het reisbureau geweest.. I keep you posted about it...
Misschien kunnen we nog een x bellen vd week!
We gaan nu de kerstboom optuigen maar ik heb net ietsje perongelijk de doos ballen vd trap laten vallen haha.. Maar er is nog wel wat over!!
Tot snel.... Liefs je zusje -
29 December 2007 - 16:41
Jolien Huis Int Veld:
Heeej Niek...
Zo te lezen vermaak je je prima daaar in de V.S. Ik zou zeggen: blijf genieten!!!
Fijne Jaarwisseling alvast!
Groetjes Jolien -
01 Januari 2008 - 14:56
Opa En Oma V H:
Lieve Niek,
We hebben nmet je site gezien. Het ziet er fantastisch uit. Super de luxe. We hebben van je l;eine aanrijding gehoord en hopen dat alles op z'n pootjes terecht komt en dat je geen verdere problemen krijgt. Oma heeft een brief geschreven. Heb je hem al ontvangen? Van ons beiden een heel gelukkig nieuwjaar (zonder brokken).
Dikke kus, opa en oma -
07 Januari 2008 - 12:21
Joey Elzas:
hey niek,
na maartens waarbenjij.nu gelezen te hebben,was ik ook wel benieuwd naar jou verhalen:) Ben blij dat jullie het zo leuk hebben daar! Ben stiekem natuurlijk wel een beetje jaloers op jullie ervaringen! Zelf begin ik bijna met me stage bij HTC Horeca-advies, de plats die ik ook prefereerde!
Succes met je nieuwe auto (geen ongelukken meer maken he;)) en nog veel plezier met skieen, feesten, chillen.....en werken!
groetjes joe -
31 Januari 2008 - 13:49
Mandy Van H.:
Niekiee wij willen nieuwe verhalen.. ;)