Weekend East London en Chintsa - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Niek Halteren - WaarBenJij.nu Weekend East London en Chintsa - Reisverslag uit Port Alfred, Zuid-Afrika van Niek Halteren - WaarBenJij.nu

Weekend East London en Chintsa

Door: Niek van Halteren

Blijf op de hoogte en volg Niek

06 Juni 2007 | Zuid-Afrika, Port Alfred

Hallo allemaal,

Er zijn alweer 2 weken voorbij. De tijd gaat erg snel en mijn studieperiode in Afrika zit er al bijna op. School is niet erg uitdagend, qua niveau en quantiteit. Dit vindt ik wel jammer! Maar zo heb ik meer tijd om dingen te doen die ik ook graag wil doen. Zo heb ik vorige week geholpen met een sportdag die de EISS (onze school) organiseerde voor de kinderen in de township. Er kwamen ongeveer 200 kindjes tussen de 2 en de 10 jaar oud. Het was echt heel erg leuk!! Deze kinderen maak je zo gelukkig met een beetje aandacht en een ballon.

Ik heb echt een geweldige dag gehad, met kinderen die aan je hangen, ik was een soort wandelend klimrek. Maar het doet je echt goed dat je toch nog iets kunt doen voor die kinderen, waarvan een groot gedeelte al geen ouders meer hebben!

We zijn die vrijdag vertrokken naar East London, waar we wilden gaan winkelen. Uiteindelijk hebben we vrijdag avond een film marathon gehouden in de Bios. Wat ook goed te doen is, want een kaartje kost maar 1,50. Was heel gezellig, vooral toen we 's nachts de backpackers niet terug konden vinden. Dit komt doordat steden hier geen echt centrum hebben, door alle wijken (blanke, zwarte en gekleurde) die gebouwd zijn in de apartheid. Het is dus een chaos! Uiteindelijk hebben we het gevonden om 01.30u.

De volgende dag zijn we naar Chintsa gegaan. Hier zaten we in een geweldige backpackers. We hadden onze eigen bungalow, gratis ontbijt en gratis kanoes. We hebben een hele mooie tocht gevaren en een strandwandeling gemaakt en toen weer terug gereden naar Port Alfred.

Wij zijn nu 'druk' bezig met de moduul opdracht en ons project. Om geld in te zamelen voor ons project ga ik nu 4 avonden piano spelen in een restaurant. Voor elk persoon die binnenkomt krijg ik geld. Dus we trommelen iedereen van de campus bij elkaar en zo krijgen we dus veel geld binnen.

We gaan dit weekend misschien naar P.E om daar onze duikcursus af te ronden met 5 diepzee duiken. Het is alleen nog afhankelijk van het weer, wat niet altijd even stabiel is.

Ik kijk heel erg uit naar de vakantie en dan 'toch wel' lekker terug naar Nederland om daar voor te bereiden om mijn stage.

Groeten uit Zuid Afrika,

Niek

• 06 Juni 2007 - 10:09

Mandy Van H.:

Aah wat lief met die kindjes..! Benieuwd naar de foto's..!

X Mandy

• 06 Juni 2007 - 11:38

Mirjam:

Voor het volgende verjaardagsfeestje van de kinderen weet ik wie ik moet bellen!
    Mooie foto´s !
    Groetjes van ons 4-en

• 06 Juni 2007 - 12:04

Anniek:

wat schattig niek!! die kleine kindjes..geweldig..!
    wat 'n leuke ervaring moet dat geweest zijn!
    nog een paar weekjes, wat gaat de tijd snel he.. dan zijn marjet en je ouders er al! zin in??
    veel succes en veel plezier nog de laatste weken!!
    Liefs anniek

• 06 Juni 2007 - 12:12

Joke:

Ha Niek,
    Je doet wel heel diverse ervaringen op zo in Zuid-Afrika. Binnenkort gaat Marjet een dagje schminken voor Landschap Overijssel, dan kan ze jouw foto wel gebruiken als voorbeeld! Daar komen vast veel kinderen op af.
    Geniet nog maar mooi van je leventje daar!
    Lieve groeten, namens de hele familie,
    Joke

• 06 Juni 2007 - 12:40

Marjet:

Probeer je me met die eerste foto naar Afrika te lokken? Haha..
    Nog 4 weekjes Niekje, ik heb er zoveel zinin!
    Liefs!!

• 06 Juni 2007 - 13:16

Marga B. :

Ha Niek, zo te zien brengt SA het beste in jullie boven ... de "clown en de boef" en dan zingen met 200 k klein grut. Volhouden nog maar daar ... tot ziens en veel plezier. Hartelijke groet, Marga B.

• 06 Juni 2007 - 15:12

Elise:

Heey niek,
    leuke foto's... Welke bedoelde je, "scheel maar toch leuk"!!!!!
    (jezelf??)

hahahahah

liefs

• 06 Juni 2007 - 15:36

Jorien:

Leuke foto's Niek!
    Geniet nog van de laatste weekjes!

Liefs Jorien

• 06 Juni 2007 - 20:07

Marion:

Staat je goed, die schminck. Fijn te zien dat je zo geniet van het werken met die kinderen. Gefeliciteerd met je baan in Amerika....moet ik je weer bijna een jaar missen. Maar goed, weer een vakantiebestemming voor komend jaar. Elise komt misschien bij je wonen en werken!!!Samen feesten en zo....
    Trouwens, dit is voor het eerst dat ik een fles met ranja op je foto's zie.
    Kalm aan tot we komen,we willen je graag heel aantreffen!
    Liefs mama

• 07 Juni 2007 - 11:01

Sas:

staat je goed al die kids!

xx

• 07 Juni 2007 - 19:43

Papa:

Hoi Niek,
    Met deze kinderen is het nog eens even wat anders dan spelen met je jaargenoten. In ieder geval heb je een ander drankje er bij. Heel erg mooi dat je aangenomen bent in Colorado. Geweldig! Erg vervelend dat we je daar ook nog moeten opzoeken.Laatste weken zijn erg druk. We moeten in 4 weken een nieuwe opleiding ontwikkelen en ik ben nu bezig 4 verschillende trainingen te ontwikkelen voor Gambia. Ik heb erg veel zin in onze reis en elkaar weer eens te zien. Tot over 4 weken!
    papa

• 09 Juni 2007 - 09:06

Annewil:

He Niek!

Leuke foto's. Staat je goed hoor met die kindjes!;)
    Geniet nog een paar weekjes!

Liefs

• 10 Juni 2007 - 20:40

Isabel:

Super wat je allemaal meemaakt zo te zien! Geniet er nog even van :)
    Liefss

• 12 Juni 2007 - 18:14

Tom Van Alstede:

Ik was zaterdag bij je ouders op visite en je pa liet me trots deze pagina zien. Geweldig om te horen en te zien waar jij zoal mee bezig bent. Het doet me beroepshalve natuurlijk goed te horen dat je nog steeds muziek maakt. Veel succes met alles wat je doet.
    Ik blijf je volgen

vr. gr.